Afbeelding

Prachtige donderdag, vanaf zaterdag koud met maartse buien

Weer

Weersverwachting voor donderdag 21 april 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied op de Noord Atlantische Oceaan heeft door een uitloper naar het zuiden van Scandinaviƫ een beschermende invloed op het weer van donderdag in onze omgeving. Vrijdag verdwijnt deze uitloper en komt de weg vrij voor zeer koude lucht uit het hoge noorden.

Verwachting voor donderdag
Na een frisse nacht mogen we opnieuw rekenen op een mooie voorjaarsdag. Het is zonnig en droog. Er drijven hooguit wat onschuldige wolken voorbij in de vorm van hoge sluierwolken en wat kleine stapelwolken. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind van 2 of 3 Beaufort. In de middag kan het kwik oplopen naar een zachte 17 of 18 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag wordt een overgangsdag met meer wolken. Een zwak front trekt vanaf de Noordzee over Nederland en brengt wolkenvelden met zich mee. Er is weinig of geen ruimte voor de zon. De noordoosten- tot noordenwind trekt aan tot matig, 3 of 4 Beaufort. De middagmaxima kelderen al naar 12 graden. Op zaterdag staat er een matige tot vrij krachtige noordenwind van 4 of 5 Beaufort. Die voert koude lucht aan met maxima tot hooguit 9 graden. Het is wisselend bewolkt met enkele lokale buien. Zondag blijft het kwik zelfs bij 8 graden steken. Ook dan is het wisselend bewolkt met kans op enkele lokale regen- en hagelbuien. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig.

Zo was het weer woensdag 20 april 2016
Maximumtemperatuur 15,3 graden
Minimumtemperatuur 3,6 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld woensdag 20 april 2016 om 22.00 uur