Zanger Jan Paternoster (links) en drummer Dries van Dijck (rechts) van band Black Box Revelation
Zanger Jan Paternoster (links) en drummer Dries van Dijck (rechts) van band Black Box Revelation Nico Bossier

Akoestische garagerock op de singels van Breda

Cultuur

BREDA - Al varend musicerend over de Bredase singels. Vanwege het Belgische festival Ik Zie U Graag in poppodium Mezz ging garagerockband Black Box Revelation de boot in. Enkele gelukkige prijsvraagwinnaars mochten vrijdagmiddag meevaren.

Het is het eerste varende optreden. “Vorig jaar ontstond het idee voor dit boottochtje. ‘Waarom geen band laten optreden vanuit een boot voor een klein groepje mensen?’ Zo gezegd, zo gedaan”, vertelt een van de medewerkers van Bootje Varen, dat de boten verzorgt.

Ongeveer twintig fans varen mee, gevolgd door de persboot. Het is nog wel een verrassing wat er precies gebeuren gaat. Er is een programma bedacht die voor zowel de band als de winnaars een ‘aangename verrassing’ gaat zijn.

Met enige uitloop arriveert het Belgische duo vanaf de singel. Drummer Dries van Dijck wuift alsof hij de koningin is naar zijn ‘onderdanen’ terwijl de boot langzaam maar zeker dichterbij komt. De prijswinnaars staan al te juichen vanaf de zijkant en kunnen niet wachten om het duo te ontmoeten.

Op de boot zelf komt er niets tekort. Hapjes en drankjes zijn in overvloed. Zanger Jan Paternoster en drummer van Dijck doen gezellig mee met het programma. Zo is er naast het ‘meet & greet’ het een en ander te doen. Van Dijck gaat gezellig de strijd aan met een van de fans om rubberen eendjes met een haak zo snel mogelijk uit het water te halen. Een van de rubberen eendjes blijft treurig achter en drijft steeds verder van de vrolijke boot vandaan.

De twee artiesten kijken daarna wie de beste drinker van de twee is door zo snel mogelijk een biertje achterover te kiepen. Tijdens het tochtje is er tijd voor. Twee fans hebben hun LP’s van de band meegenomen. Zonder aarzeling zetten de mannen hun krabbels op de hoes. “Dit maakt onze dag nog beter dan het nu al is”, vertellen de twee mannelijke fans.

Het festival Ik Zie U Graag start deze vrijdag in Mezz. Het festival duurt dit hele weekend. Onder meer Black Box Revelation, Trixie Whitley, Bazart, Dez Mona, Faces On TV, The Black Heart Rebellion en anderen staan op het programma. Black Box Revelation treedt op zaterdag op.