Afbeelding
Theo Herrings

Elf concerten tijdens Spanjaardsgat Festival

Cultuur

BREDA - Elf concerten en een film. Dat is het programma van het Spanjaardsgat Festival dat dit jaar plaatvindt van 12 t/m 22 mei. Het is de achtste editie.

Het festival probeert elk jaar iets nieuws toe te voegen aan het programma. Dit jaar is dat een filmavond door Pathé Breda, op 17 mei, als Star Wars The Force Awakens te zien is.

“De accommodatie op het ponton in het Spanjaardsgat is verder verbeterd, met nog meer overdekking, een verwarmd podium en horecadek en een aanlegplek voor boten”, laat de woordvoerder van de organisatie weten. Alle elf voorstellingen en acht nazitten zijn gratis te bezoeken.

Het festival opent op donderdag 12 mei met het Academieconcert, dat wordt aangeboden door de KMA. In Military Meets Music spelen meer dan tweehonderd militaire en burgermuzikanten en koorzangers en de zangsolisten Nikita Williams (B) en Lieke Verheijden (NL). Vrijdagavond 13 mei presenteert het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht zijn speciaal voor dit festival gemaakte show DANCE! met de zangsolisten Lotte Nobelen en William Kersten.

Zaterdagmiddag 14 mei biedt vijf totaal verschillende Bredase formaties: No Bra’ss, A Kholem, Quite Latin, The Duchess of Swing en Die Lageländer. Die avond is het de beurt aan harmonie St. Caecilia uit Bavel met diverse zangsolisten en een dansgroep. Zij vertolken hoogtepunten uit de in maart j.l. met groot succes gebrachte show Bavel Izz Music.

Eerste pinksterdag 15 mei kunnen salsadansers hun hart ophalen tijdens het al jaren zeer drukbezochte dansfeest Salsa in de Haven. Tweede pinksterdag is voor het vijfde jaar Nassaudag en tevens Kastelendag. De Nassau Harmonie Breda en de Bredase Opera spelen en zingen dan bekende operamuziek. Zangsoliste is de sopraan Waldin Roes.

Vrijdagavond 20 mei is het de beurt aan de harmonie Amor Musae uit Prinsenbeek met British Classics, deel lichtklassieke muziek en deels popmuziek van Queen, The Beatles en anderen. Ook hierbij twee zangsolistes en een dansgroepje.

Zaterdagmiddag gaat de harmonie Euphonia uit Teteringen op de Italiaanse toer onder de titel Bella Italia. En zondagmiddag presenteren docenten en leerlingen Nieuwe Veste en The Loads een programma van klassieke muziek tot Soul/R&B , Blues, Funk, Jazz en Popmuziek.