Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Twee arrestaties na vechtpartij voor coffeeshop St. Annastraat

Politie vechtpartij

BREDA - Een vechtpartij is dinsdagavond 3 mei bij een coffeeshop op de St. Annastraat onstaan. Een vrouw zou met een mes steekbewegingen hebben gemaakt en haar vriend zou de bedrijfsleider hebben geslagen. Het stel; een 22-jarige Bredanaar en een 26-jarige vrouw uit Heerlen zijn aangehouden. 

De man was blijkbaar boos geworden omdat hij niet de zaak in mocht komen vanwege een winkelverbod. Dit verbod was hem opgelegd nadat hij een telefoondiefstal had gepleegd. 

De eigenaar van de shop zag op de camera vanuit zijn kantoor dat er voor zijn zaak een woordenwisseling tussen zijn bedrijfsleider en het stel gaande was. Daarop besloot hij om eens poolshoogte te gaan nemen. De eigenaar werd direct dreigend aangesproken door de man en werd hem gezegd dat hij zich er niet mee moest bemoeien. 

Slaande bewegingen maakte de man richting de eigenaar. De vrouw dreigde met een mes en zou uitgehaald hebben naar de eigenaar. Hierbij liep hij geen verwondingen op, maar werd zijn kleding wel geraakt. 

De politie is bezig met een nader onderzoek. De camerabeelden en getuigenverhoor moeten meer duidelijk maken over het ontstaan van het incident.