Jelle Ten Rouwelaar tijdens NAC-Ajax.
Jelle Ten Rouwelaar tijdens NAC-Ajax. Peter Visser

Ten Rouwelaar: 'Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging' (video)

NAC

BREDA – Jelle ten Rouwelaar hakte ongeveer vier weken geleden de knoop door voor zichzelf. “Het was al een proces dat zich langer afspeelde in mijn hoofd, maar nu is het definitief. Ik ben klaar voor de volgende uitdaging”, aldus de toekomstig keeperstrainer van NAC.

Hoewel hij er al een tijd mee bezig was, was het toch een moeilijk moment. “Als je het besluit deelt met de rest van de wereld is er namelijk geen weg meer terug. Dan is het definitief.” Zijn ploeggenoten waren verrast door zijn beslissing. “Ze zien dat ik nog elke dag alles geef op de training en fit ben. Hoewel ik fysiek nog makkelijk een aantal jaar mee kan, merkte ik dat ik toe ben was iets anders”, aldus Ten Rouwelaar, die volgend seizoen keeperstrainer wordt in Breda.

“Ik ben in het veld ook altijd iemand die veel bezig is geweest met teamprocessen en het begeleiden van spelers.” Volgens Ten Rouwelaar is het vak van keeperstrainer tegenwoordig meer dan simpelweg wat ballen aangeven. “Je begeleidt de doelmannen fysiek en metaal, maar ook de band en communicatie tussen de doelman en de verdediging is heel belangrijk.” Ten Rouwelaar heeft veel verschillende keeperstrainers gehad. “Het is straks aan mij om hetgeen wat ik weet over te brengen op anderen. Door de jaren heen heb ik genoeg gezien en neem je van iedereen iets mee van wat je wel en niet prettig vindt qua werkwijze.”

Nog maximaal vier wedstrijden staat hij onder de lat als doelman van NAC.  “We zullen alles moeten geven om de Eredivisie te halen. Het zou natuurlijk ontzettend mooi zijn als ik daarmee kan afsluiten. Ook daarom breng ik dit nieuws nu naar buiten. Ik weet dat er veel op het spel staat en daar wil ik me volledig op focussen. Vandaag moet ik veel vragen beantwoorden, maar vanaf morgen in Manchester kan ik me volledig concentreren op het voetbal”, aldus Ten Rouwelaar, die morgen met de rest van de selectie op het vliegtuig stapt voor een trainingskamp in Manchester. “NAC hoort op het hoogste niveau en daar gaan we voor knokken.”

Bekijk hier het interview met BredaNu: