Afbeelding

Jongeren vluchten voor jazz richting Valkenberg

Cultuur

BREDA - De mensenmassa in de binnenstad tijdens het Breda Jazz Festival doet vermoeden dat heel Breda en omstreken aan het jazzen is. Maar niets is minder waar. Het Valkenberg zit deze dagen vol met Bredase jongeren die vluchten voor jazz.

Het kleedje van Rowena en haar vriendinnen staat vol met zoete wijn, stokbrood en chips. “Waarom wij niet naar het Breda Jazz Festival gaan? Omdat het te duur en te druk is”, antwoordt Rowena.

Dave heeft minder moeite met de drukte van het festival maar heeft een hele andere muzieksmaak. Hij is eerder op de dag even gaan kijken op de Grote Markt. “Op zich was het super gezellig. Maar op een gegeven moment wordt ik helemaal zot van die muziek joh."

Een vriend van Dave denkt dat er meer jongeren naar het Breda Jazz festival zouden komen als de organisatie het iets meer zou richten op de jongeren. “Al is het één podium”, zegt de vriend.

Hij noemt het North Sea Jazz festival als voorbeeld. “Dat is bijvoorbeeld een festival wat al super lang op mijn bucket-list staat. Maar het is zo duur!”