Afbeelding

Haagse Beemden Loop organiseert derde keer Obstacle Trail Run

Sport

BREDA - De Haagse Beemden Obstacle Trail Run wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Het onderdeel van de Haagse Beemden Loop op zondag 29 mei, is na twee jaar de Trail Run te hebben geheten, omgedoopt tot Obstacle Trail Run.

Tijdens het onderdeel van de Haagse Beemden Loop wordt er voornamelijk over onverhard terrein gerend. Het parcours voert de deelnemers grotendeels door natuurgebieden ten noorden van de wijk Haagse Beemden die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, maar nu speciaal worden opengesteld. De hindernissen zijn waar mogelijk aangepast en verlegd. “Zo blijft het ieder jaar weer een nieuwe uitdaging voor de deelnemers”, laat de organisatie weten.

Op het parcours zullen er weer enkele obstakels als slootjes en hekken liggen, maar ook extra attributen. De moeilijkheidsgraad zal zo ingesteld zijn dat iedereen deze hindernissen kan nemen. Ook staan er bij de obstakels vrijwilligers om waar nodig te helpen. Naar vrijwilligers is de organisatie van de Haagse Beemden Loop overigens nog op zoek. “Naast de organisatie zijn er op zaterdag 28 mei en op de dag zelf meer dan honderd vrijwilligers nodig om alles op rolletjes te laten lopen. Zonder al deze vrijwilligers kan het evenement eenvoudigweg niet plaatsvinden.”

De start van de Obstacle Trial Run, is net als bij de wegafstanden 5km, 10km, 15km en de Kidsrun bij B.S.V. Boeimeer. Van daaruit gaat het parcours naar het Haagse Beemdenbos, de rivier de Mark en de Asterdplas. Het parcours is rond de 8,5 km lang. Volgens de organisatie valt de afstand mee. “Het parcours steekt namelijk zo in elkaar dat je voor je het weet bij de finish bent en je zou willen dat je nog een rondje mocht.”

Tot 22 mei kunnen deelnemers zich met korting inschrijven voor de verschillende onderdelen van de Haagse Beemden Loop. Daarna is inschrijving alleen nog op de dag zelfmogelijk of op zaterdag 28 mei in het clubgebouw van B.S.V. Boeimeer. Op zaterdag kan dit tussen 9.30 uur en 16.00 uur en op zondag vanaf 10.00 uur tot een half uur voor de start van de te lopen afstand.

Mensen die zich willen aanmelden als vrijwilliger voor het hardloopevenement kunnen zich aanmelden via de website of een e-mail sturen naar info@haagsebeemdenloop.nl