Afbeelding
Martin Wessels

Recept van de week: Puntpaprika's met andijviestamppot

Blog

Groenten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week als Recept van de Week: Puntpaprika's met andijviestamppot en mosterd-gehaktballetjes.

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Benodigdheden:
4 zoete puntpaprika's
Een stronk andijvie
1 kilo aardappelen
4 ons biologisch rundergehakt
2 theelepeltjes gehaktkruiden
2 theelepels mosterd
Een handvol tortillachips
1 ei
Olijfolie
Zout.
Kerstomaatjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Breng ze met een schep zout aan de kook.
Stamp de tortillachips fijn in een vijzel. 
Meng het gehakt met de gehaktkruiden, mosterd, ei en tortillachips en kneed er kleine balletjes van.
Bak ze rondom bruin in olijfolie en zet het vuur zacht om te laten garen. Snij de puntpaprika's in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en smeer ze in met olijfolie. Bak ze een kwartier in de oven. 
Snij de andijvie in repen en spoel het af in een vergiet. 
Als de aardappelen gaar zijn, kan de andijvie erbij gevoegd worden. Breng opnieuw aan de kook en laat een paar minuten koken zodat de andijvie iets slinkt en zacht wordt. Giet het af  en stamp het door elkaar. Voeg het bakvet van de gehaktballetjes toe en roer er doorheen.
Vul de puntpaprika's , de ene helft met stamppot en de andere helft met gehaktballetjes. Serveer met een lepeltje mosterd en kerstomaatjes.

Bijpassende muziek: DMA's - Hills End