Afbeelding

Moeder en dochter uit Breda als duo bij talentenjacht Giel Beelen

Cultuur

BREDA - Ook het Bredase duo ‘Vanavond Nog’ staat in de top 111 van ‘Giels Talentenjacht’. Dochter Heleen Andriessen (19) zingt en moeder Carolijn Beckers schrijft de nummers.

Moeder en dochter musiceren nog niet heel lang samen. “Ik speel al een tijd gitaar en ik schrijf liedjes. Mijn dochter zong in de eerste instantie in het Engels”, vertelt Carolijn. Maar samen bleken ze een muzikale klik te hebben.

De twee besloten eerst een try-out te doen in de vorm van een huisconcert. “Wij kunnen het wel mooi vinden, maar misschien dachten anderen daar heel anders over”, zegt Carolijn lachend. Na het optreden kregen moeder en dochter alleen maar lovende reacties.

De dames van ‘Vanavond Nog!’ besloten verder te gaan. Na een optreden in café de Kleine Wereld in Breda was een verslaggever van BredaNu onder de indruk van het duo. Die zei dat moeder en dochter dat ze zich moesten inschrijven voor een talentenjacht.

Carolijn hoorde op de radio over ‘Giels Talentenjacht’. “Het sprak me aan omdat het niet alleen een talentenjacht is die over zingen gaat, maar ook over schrijven.”  

Zo gezegd zo gedaan. Nu zitten moeder en dochter in de top 111 van 1100 inzendingen uit heel Nederland. “Ik vind het het zo gaaf!”, zegt dochter Heleen.

Ondertussen heeft het duo opgetreden op het bevrijdingsfestival van Haarlem en op het VEED festival waar bekende Nederlandse YouTubers en kijkers elkaar ontmoeten.

“Giel biedt nu al een podium voor de top 111. Dat maakt alleen al het meedoen een ervaring op zich”, vertelt Heleen.

Tot nu toe verloopt de samenwerking vlekkeloos. “We hebben heel veel lol met elkaar”, vertelt moeder. Heleen vindt het fijn om met haar moeder samen te werken omdat ze gewoon alles tegen elkaar kunnen zeggen. “We de afspraak gemaakt om het beste uit elkaar te halen. Dus daar hoort feedback geven gewoon bij”, aldus Carolijn.

Moeder vindt het vooral belangrijk dat haar dochter op de voorgrond staat. “Zij is de stem. Ik vind het al fantastisch dat ze mijn liedjes zingt.”

Bekijk het het nummer steeds op zoek van Vanavond Nog!