Afbeelding
Breda Dance Music

17-jarige Joshua J uit Breda opent Dancetour

Cultuur

BREDA - Joshua J is de winnaar van de ‘DJ Clash by Dancetour’. In deze DJ battle gaat de organisatie van Dancetour op zoek naar jong lokaal talent. Aanstormend talent Joshua J mag als beloning zondag het dance-evenement op Chasséveld openen.

De 17-jarige Bredase DJ kan het nog steeds niet geloven. “Het is zo een onwerkelijk gevoel om te weten dat ik zondag voor zoveel mensen mag draaien”, aldus Joshua Janse.

Joshua is op zijn twaalfde begonnen met draaien. Hij zit op de Herman Brood Academie en leeft voor muziek. “Het is mijn droom om hier ook echt mijn werk van te maken.”

Het dj-talent denkt dat hij de Dj Clash heeft gewonnen door zijn creativiteit en omdat hij zich onderscheidt van andere Bredase dj’s. “Bijna iedereen draait house. Ik ben één van de weinigen in Breda die hiphop georiënteerde dance draait.”

Lars van der Avoird, student van het Cingel College heeft met een aantal schoolgenoten de DJ Clash georganiseerd. Joshua J was ook zijn favoriet. “Hij kreeg het publiek het beste mee.”

De 17-jarige dj zegt niet heel nerveus te zijn voor het optreden zondag. “Ik voel natuurlijk wel een gezonde spanning. Maar ik heb er vooral heel erg zin in!”