Afbeelding
Martin Wessels

Bloemkoolsoep met gerookte forel en citroenmelisse

Blog

Groenten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week als Recept van de Week: Bloemkoolsoep met gerookte forel en citroenmelisse.

Lunchgerecht voor 4 personen
Licht voorjaarshoofdgerecht als je er brood bij serveert.
Benodigdheden:
1 bloemkool
Het wit van 1 prei
1 liter kippenbouillon
300 ml kokosroom of romige kokosmelk
1 eetlepel kurkuma
25 blaadjes citroenmelisse
1 banaan
Olijfolie
Peper en zout.
125 gram gerookte forelfilet.

Breng de bouillon aan de kook
Verdeel de bloemkool in roosjes en de prei in ringetjes. Bak de groenten 5 minuten in olijfolie. Roer regelmatig.
Voeg de gebakken groenten en de kokosroom toe aan de bouillon en laat 15 minuten koken. Snij de citroenmelisse in strookjes , maar laat een aantal blaadjes apart als decoratie. Snij de banaan in plakjes. 
Voeg banaan, citroenmelisse en kurkuma toe aan de soep en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. 
Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
Scheur de forelfilet in stukjes en voeg toe aan de soep. Giet de soep in een soepterrine of verdeel het over soepkommen. Garneer met wat blaadjes citroenmelisse.
Bijpassende muziek:
Douwe Bob - Fool Bar