foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Drank in het spel bij ongeval kruising Emerparklaan-Moerlaken

Politie ongeval

HAAGSE BEEMDEN - De twee bestuurders die betrokken waren bij het ongeval op de kruising Emerparklaan-Moerlaken gelden beiden als verdachte. Dat meldt de politie zondagmiddag.

Bij het ongeval om 18.40 uur raakte een 32-jarige man uit Breda zwaar gewond. Personeel van de traumahelikopter verleende ter plaatse eerste hulp. De man is daarna per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

De man uit Breda was op de kruising in botsing gekomen met een 61-jarige man uit Breda. Deze man raakte niet gewond. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. "Onderzocht wordt hoe de aanrijding kon ontstaan. Mogelijk is één van de automobilisten door rood gereden. Van de 32-jarige is bloed afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van alcohol en/of drugs was. Hij bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs", aldus de politie.

De 61-jarige man moest ter plaatse een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse (uitslag 520 ug/l). De politie heeft het rijbewijs van deze verdachte is in beslag genomen. Ook zijn beide auto’s voor nader onderzoek in beslag genomen. "Omdat de gewonde man nog niet verhoord kan worden, zijn beide mannen aangemerkt als verdachte. De politie zet het onderzoek voort."