Afbeelding

‘Zundert moet Breda volgen met fietspad langs Aa en Weerijs’

Algemeen

BREDA - Stichting ‘Fiets Mark en Aa’ hoopt dat gemeente Zundert werk maakt van het fietspad langs de Aa en Weerijs. Gemeente Breda heeft de spits al afgebeten en bereidt zich voor op de aanleg van een deel van het fietspad.

Daarom krijgen wethouders van gemeente Zundert en Breda woensdag het plan ‘Reis langs de Weerijs’ overhandigd in het gemeentehuis Zundert. Het document gaat over de realisatie van het fietspad langs de Aa en Weerijs.

De bedoeling is een fietsdriehoek te creëren van Breda tot en met de Belgische grens, heen of terug langs de Mark en de Aa of Weerijs. “Het zijn nog toekomstplannen. In Breda wordt verwacht dat dit deel van het fietspad in 2017 klaar is”, vertelt Annemiek van de Made van stichting ‘Fiets Mark en Aa’.

“In het document worden onder meer de bezienswaardigheden en interessante locaties benoemd. Ons idee is om informatie- en wegwijsborden te plaatsen die deze locaties aanduiden.” Op de website van de belangengroep worden locaties als het Van Gogh museum en de Wal van Mendoza genoemd.

‘Jaloers maken’

Volgens Van den Made probeert de belangengroep de gemeente Zundert aan te zetten tot actie. “Als het fietspad in Breda echt heel mooi wordt waar je gewoon wauw tegen zegt, dan hopen we dat we daarmee gemeente Zundert jaloers mee maken. Als dat lukt, gaan zij misschien sneller aan de slag met het plan”, hoopt van den Made.

Voor Zundert is er nog geen tijdschema bekend. Wanneer het project helemaal gerealiseerd is, blijft voorlopig nog onduidelijk.

‘De ouderen fietsen sowieso wel’

Een ander ‘probleem’ wat getackeld wordt in het document is dat fietsen langs bezienswaardigheden niet het imago heeft dat jongeren aantrekt. “De ouderen fietsen altijd wel zulke routes. Jongeren doen dit vaak niet. In het document hebben we ook suggesties en ideeën opgenomen om dit te verbeteren”, vertelt ze. Maar het aantrekkelijk maken is ‘van latere zorg’.