De laatste dag van de eindexamens voor de leerlingen van de Nassau foto Ilse Lukken
De laatste dag van de eindexamens voor de leerlingen van de Nassau foto Ilse Lukken

Eindexamens 2016: veruit de meeste klachten ooit! (video)

Algemeen

BREDA - Voor de meeste middelbare scholieren zit het er vanaf donderdag toch echt op. De eindexamens 2016 gaan de geschiedenis is als de editie waarin leerlingen meer dan ooit hebben geklaagd.

Met de teller op 199.485 ziet het er naar uit dat LAKS de 200.000 klachten gaat halen. Het zijn de havo-leerlingen die het meeste klagen. Met 97609 klachten zijn het de havo-ers die het minst tevreden zijn. Met 657 klachten op de teller zijn het de vmbo-basis leerlingen die het minst te klagen hebben.

De leerlingen met het examen muziek waren ook zeer tevreden. Van de 1.100 leerlingen in Nederland die het examen hebben gemaakt zijn er slechts 39 klachten binnen gekomen.

Op het Stedelijk Gymnasium in Breda deden er 10 vwo-leerlingen het muziekexamen. Ze vonden het examen vooral erg technisch. Dat de rockband Foo Fighters in het examen voorbij kwam was een leuke verrassing.

De vmbo-tl, havo en vwo leerlingen zijn vanaf donderdag klaar. Vmbo basis, gemengde leerweg en kader moeten vrijdag nog één keer de hersenen laten kraken voor Spaans, Turks, Arabisch en Fries.

Dan begint de langste zomervakantie van hun leven. De één neemt een tussenjaar, de ander gaat gelijk door studeren en misschien moet een enkeling wel het laatste jaar herkansen.

Wat ook de plannen zijn, in ieder geval is het voor nu even klaar.