Afbeelding
BredaVandaag

Grootse politiecontrole in Bredase binnenstad

Politie politiecontrole

BREDA - Bij een uitgebreide controle door politie, belastingdienst, RDW en douane zijn donderdagavond naar schatting enkele tientallen auto’s gecontroleerd.

De controles vonden plaats op de Nieuweweg, voor het terras van Liefdegesticht, het restaurant van Hotel Nassau Breda. Zeker twintig man was bij de controles betrokken.

Politieagenten op de motor pikten onder meer automobilisten op bij het kruispunt Lunetstraat-Tramsingel. Vervolgens werden ze bij de hoek Waterstraat-Nieuweweg richting de verzamelplaats geleid. Verkeersregelaars en politieagenten voorzagen de auto’s daar van een teken waarop ze gecontroleerd moesten worden.

Bij de controles werden verschillende mensen gefouilleerd, automobilisten moesten de motorkap openen en auto’s werden doorzocht. Om de hoek stond eveneens een bergingswagen en een auto met daarin plek voor arrestanten.

Eerdere van dit soort zogenoemde patsercontroles leverden onder meer automobilisten op die ten onrechte nog met een buitenlands kenteken reden. Ook achterstallige belasting en boetes komen bij deze controles bovendrijven.