Afbeelding
Thinkstock

D66 Breda: ‘Goederentreinen met giftige stoffen meer dan Bredaas probleem’

Politiek

BREDA - De Bredase afdeling van D66 wil de overschrijding van de norm van goederentreinen met gevaarlijke stoffen bespreken met D66 collega’s in de provincie of misschien zelfs met de D66 leden uit de Tweede Kamer.

“Breda heeft slechts een geringe rol in dit alles”, legt fractievoorzitter Tim van het Hof uit. Omdat de goederentreinen die giftige stoffen vervoeren ook door Tilburg en andere gebieden van Brabant rijden denkt de fractievoorzitter dat het belangrijk is dit breder te trekken dan alleen Breda.

Een woordvoerder van de gemeente Breda laat weten dat de gemeente zo snel mogelijk duidelijkheid wil hebben over op welke routes de risicoplafonds worden overschreden én welke ladingen de goederentreinen vervoeren.

Volgens de gemeente is het belangrijk om dit te weten zodat ze zich kunnen voorbereiden op een ongeluk. “Alleen dan kunnen hulpdiensten - waaronder de brandweer - adequaat en doeltreffend optreden en  calamiteiten voorkomen of effectief bestrijden”, aldus de woordvoerder.

D66 fractievoorzitter is het er mee eens dat er onderzoek moet plaatsvinden. “Veiligheid boven alles. Het risico dat er iets mis kan gaan moet zoveel mogelijk verkleind worden.”