Afbeelding

’t Zooike viert veertig jaar muziek

Cultuur

BREDA - Zeven Bredanaars sloegen tijdens carnaval 1976 in café De Beyerd de muzikale handen ineen. Zij kwamen op het idee om een carnavalskapel op te richten toen de klanken van Glupo de Kollebijne door hun oren suisden. Het was het ontstaan van ‘t Zooike. De band viert 9 april dat er al 40 jaar muziek in zit.

Na de officiële oprichting onder bezielende leiding van Leen Don op 6 april 1976 volgde een inmiddels roemrijke historie, waarbij verschillende prijzen veroverd werden. Zo won het vijf keer de verkiezing van het Bredaos carnavalslied.

’t Zooike was ook bij bedrijfsfeesten in trek bij  onder andere Arjen van Dijk en het speelde menig kroeg plat in steden als Leuven, Gent en Brussel. Een van de hoogtepunten  van de kapel washet spelen in Ahoy om samen met Guus Meeuwis ‘het dondert en het bliksemt’ ten gehore te brengen.

Op dit moment wordt ’t Zooike muzikaal geleid door Engelbert Schooremans. Het 40-jarig bestaan wordt op 9 april in café Parkzicht gevierd. Vanaf 20.30 uur is er naast muziek van ‘t Zooike ook muzikaal vertier van DJ Jos en Blech Bizar.