Afbeelding
Nico Bossier

Willemstraat: oud en bijna nieuw (video)

Algemeen

BREDA - De Willemstraat moet de groene loper richting Valkenberg en binnenstad worden. Al sinds 2013 ligt de straat midden in de bouwput van het station. Sinds een paar weken is het werk aan de nieuwe look begonnen. Het werk moet in juli dit jaar af zal zijn.

Het hele plan bestaat uit vier fases. Willemsbrug en omgeving Academielaan is de eerste fase. Vervolgens komt fase twee die de kruising Academiesingel en Willemstraat onder handen neemt. Tijdens fase drie wordt de westzijde van de Willemstraat gereconstrueerd en fase vier behandelt tot slot de oostzijde van de Willemstraat.
 

Fase twee is inmiddels begonnen. Het kruispunt op de Willemsbrug wordt onder handen genomen. Verkeer over de Academiesingel is daardoor niet mogelijk is. Fietsers en voetgangers kunnen via een smalle stoep zich langs de werkzaamheden wringen. Deze fase loopt tot 1 april. De Willemsbrug wordt omgevormd naar een voetgangerspad, met aan de zijkant van de brug fietspaden. Op het midden van de brug komen parkbankjes zodat je op je gemak naar het park Valkenberg kunt kijken.

Beide rijbanen in de Willemstraat blijven, maar worden wel compleet vernieuwd. Waar eerst een berm was met enkele bomen, gaat nu een breed pad komen voor voetgangers. Het moet de groene loper van Breda vormen. Op het brede voetpad komen meer bomen in rijen.