Logo bredavandaag.nl
Foto Annemijn Minneboo
Foto Annemijn Minneboo

Oranje Fonds schenkt €40.000 aan Voedselbank Breda

BREDA - Het Oranje Fonds heeft €40.000 gedoneerd aan de Voedselbank in Breda. Met het geld heeft de Voedselbank onder meer de koel- en vriesvoorzieningen aangepast.. Voedselbank Breda had zelf niet genoeg geld om de nodige investeringen te doen.

De oplevering van de koel-en vriesvoorzieningen in het pand aan de Koele Mei in Breda is het sluitstuk van een belangrijk investeringstraject. Dankzij de nieuwe voorzieningen kan de Voedselbank aan de eisen van de voedselveiligheid voldoen en doorgaan met het wekelijks uitgeven van gratis voedselpakketten aan de deelnemers.


Daarnaast heeft Voedselbank Breda een betere werksituatie dan voorheen mede dankzij het Oranje Fonds. De dagen van werken in de krappe loods en pauzeren in het krappe kantoortje zijn voorbij. Deelnemers hoeven geen weer en wind meer te trotseren terwijl ze op hun beurt wachten dankzij de nieuwe ontmoetingsruimte.

In deze ruimte kunnen deelnemers met elkaar of vrijwilligers in contact komen tijdens een bakje thee of koffie. De Voedselbank probeert zo een steentje bij te dragen aan het tegengaan van vereenzaming.

Er is daarnaast meer ruimte gekomen om het voedsel te sorteren en klaar te zetten voor de uitdeling vanwege de verplaatste koel-en vriesvoorzieningen. Ook de opslagruimte voor vers-, voedsel-, en diepvriesproducten is vergroot.

40 vrijwilligers zetten zich wekelijks in om voedsel bij de deelnemers te krijgen. Op het moment zijn 411 huishoudens afhankelijk van de Voedselbank in Breda, waarvan 312 kinderen onder de 18 jaar.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief