Logo bredavandaag.nl
Markiyan Matsekh op station Breda
Markiyan Matsekh op station Breda

Oekraïense muzikant pleit voor referendum op station Breda (video)

BREDA - De Oekraïense muzikant Markiyan Matsekh heeft dinsdagavond piano gespeeld op station Breda. Met dit optreden wilde hij mensen overtuigen om ‘ja’ te stemmen tijdens het Oekraïne-referendum.


De pianist is bekend vanwege zijn vreedzaam protest in 2013 op het Plein van de Onafhankelijkheid in Kiev. Tijdens een gewelddadig protest op dat plein besloot hij zijn piano voor een rij oproeragenten neer te zetten om vervolgens piano te spelen.

Toen Matsekh op station Breda aankwam schrok hij even omdat de piano er niet stond. De vleugel staat al een tijdje achter de schermen in verband met reparaties. Een medewerker van het station is de piano gelijk gaan halen, aldus BN DeStem.

Het optreden ging aan veel mensen voorbij. Een handjevol reizigers stond rond half zes te luisteren, zich waarschijnlijk niet realiserend wat het doel van het optreden was.  

De tour door Nederlandse stations duurt tot en met 6 april, de dag van het referendum. De muzikant is de tour gestart in Breda. Verder speelt hij in ieder geval in Zwolle en in Arnhem.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief