foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

Eerst regen, later ook opklaringen

Weer

Weersverwachting voor dinsdag 5 april 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied trekt met haar centrum langs de Nederlandse kust noordwaarts. Vooral in de ochtenduren brengt dit wolken en regen met zich mee.

Verwachting voor dinsdag
De dag begint bewolkt met tijdens de ochtend regenachtig weer. Gedurende de middag wordt het droog en later op de middag komen er geleidelijk ook wat opklaringen vanaf het westen. De wind gaat zwak uit het noordwesten waaien, met 1 tot 2 Beaufort. Maximumtemperaturen rond de 12 of 13 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Op woensdag start de dag droog met wat zon. In de loop van de ochtend geraakt het bewolkt. Nadien volgt er regen. De wind waait voluit matig, 4 Beaufort, uit het zuidwesten. Maxima rond 13 graden. Op donderdag is het wisselend bewolkt met lokale buien. De wind blaast stevig door uit het zuidwesten. Ze is gemiddeld matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Beaufort. Het is met 11 graden een stuk frisser. Vrijdag duurt de wisselvalligheid voort. Het is bewolkt met af en toe regen. De wind waait uit het westen of zuidwesten. Het wordt dan met 13 graden weer iets zachter.

Zo was het weer maandag 4 april 2016
Maximumtemperatuur 19,2 graden
Minimumtemperatuur 11,6 graden
Neerslag: 7,3 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 4 april 2016 om 21.00 uur