Logo bredavandaag.nl

Technische meidendag: ‘vrouwen werken veel preciezer dan mannen’

BREDA - Om techniek onder de aandacht te brengen bij jonge meisjes organiseert Stichting Meidendag vanaf donderdagochtend ‘Technische meidendag’. Op deze dag gaan 60 meiden van de leeftijd 10 tot 15 jaar aan de slag met techniek.


Volgens Daniella ten Berge van Stichting Meidendag zijn vrouwen in de techniek nog steeds ondervertegenwoordigd. Ze denkt niet dat het komt omdat meiden geen interesse het vak hebben.“Ik denk dat het te maken heeft met een ouderwetse gedachtegang. Vaak worden meisjes vanuit huis en school niet gestimuleerd om de technische kant op te gaan.”

Maar volgens ten Berge zijn vrouwen in de techniek juist hard nodig omdat deze andere kwaliteiten dan mannen bezitten. “Vrouwen werken veel preciezer dan mannen. Je merkt ook dat vrouwen logischer nadenken.”

Ten Berge heeft zelf bouwkunde gestudeerd en was een van de weinige meiden op de opleiding. Ze geeft aan dat het de eerste paar dagen wat ongemakkelijk was tussen al die mannen. Ze is het nu wel gewend.

Op donderdag gaan 60 meiden de hele dag aan de slag met allerlei technische activiteiten. Van een Goldbergmachine bouwen tot metselen. De meiden hebben zich vrijwillig opgegeven omdat ze interesse in techniek hebben.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief