Afbeelding
Nico Koevoets

Wisselvallig aprilweer

Weer

Weersverwachting voor vrijdag 15 april 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied nabij het zuiden van Engeland zorgt in de loop van de middag voor losse buien. In de ochtend trekt een regenfront van het laag naar het oosten weg.

Verwachting voor vrijdag
In de nacht en vroege ochtend passeert een regenfront. Dit trekt in de ochtend snel oostwaarts weg gevolgd door drogere perioden. De bewolking gaat ook breken en de zon schijnt dan af en toe. In de loop van de middag kunnen er opnieuw lokale regenbuien vallen. Soms vergezeld van wat onweer. De zuidwestenwind waait gemiddeld met 3 Beaufort en het wordt een graad of 15.

Het weer voor de volgende dagen
Op zaterdag is het koel en buiig. Het is dan wisselend bewolkt met lokale buien, soms een beetje zon en verder een matige tot vrij krachtige wind van gemiddeld 4 of 5 Beaufort. Er komen af en toe ook rukwinden voor. Verder draait de wind van zuidwest naar noordwest en voelt het met een graad of 11 frisjes aan. Zondag afnemend buiig. Nog wel kans op enkele kleine lokale buitjes. Wolken en zon wisselen elkaar af bij een afgezwakte wind uit het westen. Ook dan koel met ca 11 graden. Op maandag is het droog met wolkenvelden, soms zon en een rustig westenwindje. Het kwik gaat dan een beetje in de lift naar 14 graden.

Zo was het weer donderdag 14 april 2016
Maximumtemperatuur 18,9 graden
Minimumtemperatuur 4,4 graden
Neerslag: 0,1 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 14 april 2016 om 22.00 uur