Debat Europa in Tweede Kamer. foto Erik Eggens
Debat Europa in Tweede Kamer. foto Erik Eggens

Hachchi verlaat D66 wegens ophef over plots vertrek

Politiek

BREDA - Oud-D66-Kamerlid Wassila Hachchi uit Breda heeft de partij. Aanleiding is de ophef over haar plotse vertrek naar Amerika om presidentskandidate Hillary Clinton te helpen in haar campagne.

“In 2015 na het vertrek van twee collega’s heb ik uit partijloyaliteit twee betaalde banen voorbij laten gaan. Begin 2016 heb ik via mijn contacten de mogelijkheid gekregen om de Presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten van dichtbij mee te maken en ter plekke te bezien hoe ik betaald aan de slag kan”, verklaart Hachchi in haar brief.

D66 betreurt de situatie maar respecteert haar besluit. Partijvoorzitter Letty Demmers: "Wij wensen Wassila de ruimte toe om zich weer met open vizier op haar toekomst te kunnen richten.”

In januari vertrok Hachchi plots naar de Verenigde Staten. Zowel binnen de partij als buiten ontstond er veel commotie over de manier van haar vertrek en het feit dat ze vertrok met behoud van wachtgeld.

Inmiddels heeft de Bredase een bedrag van 18.000 euro aan wachtgeld ontvangen. Ze is inmiddels bijna drie maanden weg en daarom geldt er nu een sollicitatieplicht. Tot nu toe flyerde Hachchi voor de campagne van Hillary Clinton en wordt haar werk omschreven als vrijwilligerswerk.