De Optocht van Prinsenbeek 2012. foto Walter van Arendonk
De Optocht van Prinsenbeek 2012. foto Walter van Arendonk

BAK krijgt vergunning voor elf bouwschuren carnavalswagens

Algemeen

PRINSENBEEK - Gemeente Breda heeft een omgevingsvergunning verleend aan de Beeckse Algemene Carnavalsstichting (BAK) voor elf nissenhutten. Op de locaties in het buitengebied van Prinsenbeek mogen de bouwschuren voor carnavalswagens de komende tien jaar blijven staan.

De BAK geeft aan erg blij te zijn dat 'deze mijlpaal' na vele gesprekken, brieven en bezoeken is bereikt. Op vrijdag 13 mei komen BAK, de clubs en eigenaren samen in Café de Elsakker om de overeenkomst met gezamenlijke afspraken te ondertekenen.

De carnavalsstichting in Prinsenbeek heeft zich jarenlang ingespannen om de permanente nissenhutten mogelijk te maken. “Dit was een wens die al lang leefde bij de Prinsenbeekse bouwclubs. Het telkens opbouwen en afbreken kostte veel energie, was slecht voor de hutten en gaf een hoop gedoe en risico's voor de veiligheid”, laat BAK weten. Drie jaar lang was er een gedoogsituatie.

Net voor carnaval hebben alle elf de bouwadressen nog een controle gehad van de gemeente. Bij verschillende nissenhutten moesten nog kleine zaken worden aangepast. Dit mochten de clubs na carnaval in orde maken.