Afbeelding

Nieuwe Bredase vermogensbeheerder in voormalig Esso-kantoor

Economie

BREDA - Breda is een nieuwe vermogensbeheerder rijk. Vanaf 1 juni gaat Singelstaete Vermogensbeheer officieel aan de slag, met als uitvalsbasis Bond Park, het voormalige Esso-hoofdkantoor. Yvette Elst-Buitendijk start het bedrijf samen met haar man en twee compagnons.  

De vier hebben allemaal een historie bij Rabobank. Door zelfstandig te gaan werken denkt Singelstaete meer aandacht te kunnen geven aan de klanten. “Bij banken zie je dat een adviseur steeds meer klanten krijgt”, vertelt Elst-Buitendijk. “Dan kun je die persoonlijke aandacht niet waarmaken.”

Daarnaast zet het kantoor in op degelijkheid. “Wij beleggen voor klanten zoals we ook met ons eigen geld beleggen, we gaan geen onnodige kosten maken of rare constructies verzinnen. We beleggen in zaken die we al langer volgen en blijven weg bij de emotie en de waan van de dag.”

De vier - samen meer dan 100 jaar ervaring in het effectenvak - hebben bewust gekozen voor Bond Park. “We komen alle vier uit een grote organisatie en de dynamiek van het Bond Park sprak ons aan. Bovendien is dit goed aan te rijden en is er voldoende parkeerruimte.”

De afgelopen weken viel het woord vermogen vaak in combinatie met Panama Papers, waarbij het vooral over belastingontwijking van de rijken der aarde ging. “Wij hebben doen niks met fiscaliteit”, licht de oprichtster toe. “Dat soort praktijken hebben niks te doen met wat wij doen.”

Singelstaete Vermogensbeheer begint met de vier oprichters en richt zich op vermogensbeheer, beleggingsadvies en vermogensbegeleiding. “Wellicht dat we later groeien met ondersteunende personeel”, aldus Elst-Buitendijk. Concreet zijn die plannen nog niet.