De derde dag van het Jazz Festival was een broeierige. foto Jelle Willers
De derde dag van het Jazz Festival was een broeierige. foto Jelle Willers

Breda Jazz Festival in startblokken

Cultuur

BREDA - Jazzliefhebbers kunnen hun hart van 5 tot en met 8 mei ophalen. Op die dagen wordt het Breda Jazz Festival voor de 46ste keer gehouden. 

De klanken van 'De Paarse Heide' zorgen traditiegetrouw voor de opening op het Holland Casino Podium Grote Markt Midden. Vanaf dat moment kunnen bezoekers vier dagen lang meer dan 180 concerten op 20 podia bezoeken. Naast de concerten wordt ook een familiemiddag gehouden met Edwin Rutte, beter bekend als Ome Willem. 

Dit jaar heeft het evenement een nieuw binnenpodium: Hotel Nassau Breda.  Op donderdagmiddag treedt hier Kim Hoorweg op en donderdagavond vindt hier het jubileumconcert van Harry Kanters plaats. Andere podia zijn de Grote Kerk, de Lutherse Kerk waarin een eerbetoon wordt gegeven aan Charlie Christian, de Spiegeltent op het Kasteelplein en Hotel Golden Tulip Keyser Breda. In laatstgenoemde locatie vinden jamsessies plaats. 

Ook op de buitenpodia treden diverse artiesten op. Denk aan de mannen van The Jive Aces en Dirty Dozen samen met The South Jazzband.