Logo bredavandaag.nl
Op station Breda arriveren de eerste bezoekers voor Dancetour. Zij kunnen niet via de voetgangersbrug naar het centrum.
Op station Breda arriveren de eerste bezoekers voor Dancetour. Zij kunnen niet via de voetgangersbrug naar het centrum. (Saskia te Koppele)
Koningsdag

Hoe bereik ik de binnenstad tijdens Koningsdag?

BREDA - Koningsdag staat voor de deur en dan barst Breda van de feestelijke activiteiten. Dat trekt inwoners van Breda, maar ook bezoekers van buiten naar de binnenstad. Alleen een probleem: hoe bereik je nu het makkelijkst de binnenstad tijdens Koningsdag?


Er zijn drie grote evenementen in het centrum van Breda die veel bezoekers trekken. De kindervrijmarkt in het Valkenberg (van 11.00 tot 18.00 uur), verschillende podia in het stadshart (vanaf 12.00 tot 22.00 uur) en uiteraard 538Koningsdag op het Chasséveld (vanaf 12.00 tot 22.00).

Hieronder een overzicht waar je het beste langs kunt met de auto of te voet.

Voetgangersgebied

Alle drie de grote evenementen - de vrijmarkt, optredens en 538Koningsdag - zijn voetgangersgebieden. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de bereikbaarheid met de auto.

Zo is er geen autoverkeer op de Wilhelminasingel tussen St. Ignatiusstraat en Wilhelminapark van 10.00 tot 23.00 uur. De Boschstraat en Mauritsstraat zijn op dezelfde tijden als de Wilhelminasingel afgesloten. Rondom het Chasséveld en Chasséparking is maar beperkt verkeer mogelijk, omdat ook een deel van de Claudius Prinsenlaan is afgesloten.

Treinreizigers moeten vanaf de Belcrumzijde richting de evenementen lopen. De trap over de sporen is namelijk afgesloten op Koningsdag. Via borden kunnen zij richting Park Valkenberg, de historische binnenstad of het Chasséveld lopen.

Informatie aan reizigers

Reizigers, bezoekers en inwoners worden op sommige routes wel geïnformeerd door bordjes en geven duidelijke richting aan. Vanaf de Noordelijke en Zuidelijke Rondweg is er extra informatie over routes, parkeerterreinen en parkeergarages.

De gemeente Breda heeft voor de duidelijkheid nog een kaart gemaakt waarop duidelijk te zien is wat nu wel en niet afgesloten is.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief