Afbeelding
BredaVandaag

Aangereden jongen (3) Veurnestraat overleden; doorrijder nog niet aangetroffen

Politie aanrijding

BREDA - In de Veurnestraat is woensdagmiddag rond tien voor vier een jongetje van drie aangereden. Het kind werd enkele tientallen meters meegesleurd. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder van de auto reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

De politie is nog op zoek naar auto en bestuurder. Het zou gaan om een donkerkleurige auto, vermoedelijk een donkerkleurige stationcar, wellicht een BMW of Renault met mogelijk schade aan de voorzijde.

Het is nog niet duidelijk hoe het kind op de weg is beland. Mogelijk is het al spelende vanaf het trottoir tussen geparkeerde auto’s door op straat gekomen. De automobilist reed na de aanrijding direct door richting Meulebekestraat. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Het slachtoffertje is nog tevergeefs gereanimeerd.

Verkeersongevallenanalisten hebben ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Er is met heel veel eenheden naar de doorrijder gezocht. Er werd ook een Burgernetbericht verstuurd met het verzoek naar de auto uit te kijken. Er is een buurtonderzoek ingesteld, waarbij ook gekeken is naar mogelijke opgenomen camerabeelden. Dat leverde vooralsnog niks op.