Afbeelding

‘Wolfslaar is meer dan alleen het zwembad’

Algemeen

BREDA - Om Bredanaars kennis te laten maken met Landgoed Wolfslaar houdt Natuurpoort Landgoed Wolfslaar op zondag 1 mei een publieksdag. Het is de eerste keer dat zo’n dag het landgoed plaatsvindt.

De organisatie wil laten zien hoe divers Landgoed Wolfslaar is. “De meeste mensen kennen Wolfslaar alleen van het zwembad of de kinderboerderij. Maar het is veel meer dan dat”, vertelt Jac Kriens.

Sinds oktober 2015 is het landgoed een natuurpoort. Een natuurpoort is een plek waar mensen de natuur  kunnen ontdekken, kunnen ontspannen of juist actief buiten zijn.

De publieksdag kwam tot stand door een unieke samenwerking tussen alle negen ondernemers/initiatieven in en rondom Landgoed Wolfslaar. Deze negen partners stellen hun deur open voor alle geïnteresseerden.

Zo kan het publiek op 1 mei het Landhuis van binnen bekijken, langsgaan bij de eerste jeu de boulesvereniging van Breda, gratis zwemmen in zwembad de Wolfslaar en nog veel meer. “Mensen kunnen als het ware de hele dag over het Landgoed heen zwerven”, aldus Kriens.

Check de facebookpagina voor het gedetailleerde programma.