E-Sites wint gouden SpinAward met toepassing Trivoly

BREDA - Het Bredase internetbedrijf E-sites heeft de Gouden SpinAward gewonnen in de categorie Innovation. Het bedrijf ontwikkelde software voor de Trivoly, een toepassing die van elk horloge een smartwatch kan maken.

De SpinAwards zijn prijzen voor digitale creatieve concepten in Nederland en België. E-Sites mocht met het Trivoly project het podium betreden om de gouden SpinAward in ontvangst te nemen tijdens de jaarlijkse SpinAwards Night op donderdag 21 april. De Trivoly is een flinterdun schijfje dat onder ieder horloge past en gelinkt is aan een app die via bluetooth-communicatie verschillende smartwatchfuncties aanstuurt. Op deze manier wordt elk horloge een smartwatch.


Creative director en partner van E-sites, Sjoerd van Oosten, zegt ontzettend trots te zijn op de prijs. “Het is een mooi en innovatief project. Daar houden wij van. Er zaten een hele hoop uitdagingen in, maar uiteindelijk hebben we het helemaal succesvol afgerond. We zijn als team super blij met de award.” Volgens van Oosten is het winnende bureau uit Breda overladen met felicitaties. Ook marketingmedewerker Wendy de Kort vertelt over het SpinAward-avontuur. "Het was toch wel opvallend, wij als puur Brabants bedrijf, tussen de grote bureaus in de Randstad. De creatieve industrie in Brabant bruist, goed dat dit ook van buitenaf steeds vaker wordt opgemerkt. We hadden met Trivoly een mooie case om in te zenden. Met ons prototype kregen we tien minuten de tijd om de jury te overtuigen”, zegt ze. Na de jurydagen was het drie weken in spanning afwachten. "Uiteindelijk mochten we donderdagavond tijdens de uitreiking trots het podium betreden.”

Juryrapport
De jury vond de Trivoly ‘een indrukwekkende innovatie van Nederlandse bodem met internationale allure, waar tot in het diepste detail over nagedacht is’. In het juryrapport staat dat de toepassing op een unieke manier inspeelt op de huidige trend van smartwatches en dat de belangrijkste functionaliteiten bereikbaar worden gemaakt voor meer mensen. “We blijven deze innovatie met interesse volgen en hopen van harte dat deze Gouden SpinAward de makers het vertrouwen geeft om hiermee internationaal opzien te baren”, aldus de jury.

De Trivoly is tot stand gekomen door het project te laten via financieren door het crowdfunding-platform Kickstarter. “Binnen no-time was de lancering rond. De eerste exemplaren worden snel verwacht. Trivoly hoopt in 2016 minimaal 200.000 exemplaren te verkopen", aldus De Kort. "En zijn bovendien volop ideeen voor doorontwikkeling. Zo is Trivoly in contact met grote betaalproviders om ook betalingen via de Trivoly in de toekomst mogelijk te maken."

E-sites kreeg eerder al een vijf-sterren notering in de Emerce100. “Het lijkt ons helemaal awesome om volgende maand óók nog een Dutch Interactive Award in de wacht te slepen. We zijn genomineerd met ‘Hartslag van het Legioen’." Het team van het Bredase internetbureau hoopt hiermee volgende maand nog een keer een overwinning te verkondigen.