Selectie NAC 2015/2016
Selectie NAC 2015/2016 Peter Visser

NAC met 4-1 onderuit in laatste competitieduel

DEVENTER/BREDA – Een hele slechte generale repetitie voor NAC. De Bredanaars verloren vrijdagavond met 4-1 van Go Ahead Eagles. NAC heeft nog tot 13 mei om de koppen de richting op te krijgen. Dan speelt de club tegen FC Eindhoven.

Als je de wedstrijd van vrijdagavond als generale repetitie zag voor de nacompetitie moet er nog veel gebeuren als het er straks echt om gaat tegen FC Eindhoven. NAC keek binnen twintig minuten namelijk tegen een 2-0 achterstand aan in Deventer tegen de Eagles.

De eerste treffer kwam op naam van Darren Maatsen. Een corner werd slechts weggewerkt door Jelle ten Rouwelaar. De doelman kwam uit bij de hoekschop, maar duwde de bal weg in plaats van hem te klemmen of goed te stompen. De bal kwam voor de voeten van Maatsen en die schoof hem van 25 meter binnen: 1-0.

Leon de Kogel bracht zijn club even later op 2-0. Een voorzet vanaf de linkerkant werd van richting veranderd en belande voor het hoofd van de spits. Die bleef koel en kopte raak. NAC creëerde weinig de eerste helft. Pas vlak voor rust was Sjoerd Ars die een goede mogelijkheid kreeg. Na een goede solo van Kenny van der Weg kopte de topscoorder van NAC net naast. Net als vorige week kwam NAC veel sterker uit de kleedkamer dan dat het er in ging. Vijf minuten na rust had het al twee goede kansen gehad om iets terug te doen, maar Eagles-doelman Theo Zwarthoed lag goed in de weg.

Het mooiste moment van de avond begon in de 61e minuut van het duel. De supporters van Go Ahead Eagles begonnen massaal te klappen voor Ten Rouwelaar, die vorige week zijn moeder verloor. Zij werd slechts 61 jaar. Na de minuut klappen werd You’ll never walk alone ingezet en de doelman had het er zichtbaar moeilijk mee. Met zijn keepersshirt veegde hij de tranen uit zijn ogen. Vlak na dat moment was het Uros Matic die met een geplaatst schot op de lat schoot. Hoeveel kansen NAC ook kreeg, de bal leek er niet in te mogen. Aan de andere kant liet De Kogel zien hoe je met kansen om moet gaan en schoot de 3-0 binnen. De spits stond volledig vrij en kon een hoek uitkiezen.

NAC deed uiteindelijk nog iets terug via Van der Weg die een voorzet van Danny Verbeek benutte. Lang kon NAC er niet van genieten, want Elvio van Overbeek bracht de eindstand uiteindelijk op 4-1. Pijnlijk voor NAC om met een zware nederlaag de nacompetitie in te gaan. Volgende week heeft NAC nog de tijd om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. De selectie van Marinus Dijkhuizen gaat dan op trainingskamp bij Manchester City, waar de club een samenwerkingsverband heeft.