Een fragment van de video van FoxSports
Een fragment van de video van FoxSports

Prachtige steunbetuiging Eagles-fans voor Ten Rouwelaar

NAC

BREDA – Doelman Jelle ten Rouwelaar was gisteren zichtbaar geëmotioneerd toen de supporters van Go Ahead Eagles hem een hard onder de riem staken na het verlies van zijn moeder. “Ik kreeg er kippenvel van”, vertelt de doelman van NAC tegenover de camera van Omroep Brabant.

De moeder van Ten Rouwelaar overleed vorige week op 61-jarige leeftijd. De B-side van de Adelaarshorst had de eigen fans massaal opgeroepen te klappen in de 61 minuut uit respect voor de doelman. Na het applaus werd You’ll Never Walk Alone ingezet en dat liet Ten Rouwelaar logischerwijs niet koud. Met zijn keepersshirt veegde hij de tranen uit zijn ogen en bedankte het publiek.

“Ik had een appje gehad at ze iets van plan waren. Het hele stadion ging staan en klappen. Dat deed me heel erg goed en vind ik bijzonder”, zei Ten Rouwelaar na afloop van de 4-1 nederlaag. “Zo zie je maar weer dat voetbal verbindt en dat is iets heel moois.” De doelman heeft geen moment getwijfeld of hij wel zou spelen. “Ik ben opgevoed door mijn ouders om door te gaan, wat er ook gebeurt. Natuurlijk is dit een harde klap, maar je moet opstaan en weer verdergaan. Voetbal is mijn leven.”

Bekijk hier de beelden van FoxSports van de steunbetuiging: