Afbeelding
Filmhuis Breda

Weer naar de film in het Grand Theatre

Cultuur

BREDA - Filmhuis Breda organiseert in samenwerking met Grand Theatre Boekhandel op 13 mei een ‘pop-up’ filmavond. Voor heel even vervult de voormalig bioscoop aan het Van Coothplein weer haar oude functie.

Omdat de oude bioscoopzalen niet meer intact zijn, gaat de organisatie zelf een kleine zaal inrichten die geschikt is voor zestig mensen.Filmhuis Breda is op zoek naar een vaste locatie waar er ook de mogelijkheid is voor horeca. “Ons concept is meer dan alleen het draaien films. We willen bijvoorbeeld dat bezoekers naast het kijken van een goede film ook een hapje kunnen eten”, vertelt Karolien Hillenaar van het Filmhuis Breda.

Zo wordt er op de balkons in het Grand Theater een pop-up café ingericht. Hier kunnen bezoekers genieten van een drankje of een Italiaanse hap die past bij de Italiaanse film die wordt vertoond. Ook verkoopt de boekhandel Italiaanse boeken.

De organisatie is druk in gesprek met de gemeente over een locatie. “Het is de bedoeling dat er op de nieuwe locatie naast het Filmhuis meerdere creatieve initiatieven kunnen aansluiten”, aldus Hillenaar.

De filmavond in het Grand Theatre is de vierde editie van ‘pop-up screening’, een initiatief van Filmhuis Breda. Eerdere edities vonden plaats in de Stadsgalerij en Podium Bloos.

Klik hier voor gedetailleerde informatie over de pop-up screening.