Logo bredavandaag.nl
Titia Burke

Drijvend Jazz Festival: Trompet en waterpret

BREDA - De eerste dag van het Breda Jazz Festival was de drukste jazzdag ooit. Bootverhuur bedrijf ‘Bootje Varen Breda’ heeft maar liefst 125 mensen vervoerd met de speciale Breda Jazz Festival rondvaart.


“Een dag zoals gisteren, daar doe je het voor”, zegt havenmeester Kevin Schijvenaars. Daarnaast merkte Bootje Varen Breda ook grote belangstelling voor de verhuur van allerhande boten en privérondvaarten. Bedrijfsleider Thibaud van der Steen, denkt te weten waarom een boottocht tijdens het Jazz Festival zo populair is. “Mensen zitten of staan constant in de drukke binnenstad. Op het water kunnen ze hier even aan ontsnappen.”

Jennifer kon het niet meer met de bedrijfsleider eens zijn. De jonge vrouw heeft zojuist een uur meegevaren op de luxe-jazzboot. “Ik wil nog een keer!”, roept Jennifer richting Van der Steen. Het is de eerste keer dat Jennifer het Jazz Festival op het water meemaakt. “Normaal sta ik tussen de menigte. Op het water is het lekker koel en relaxed. Even een momentje weg van de drukte.”

“In 2003 was dit nog een lelijk groot plein”, vertelt Schijvenaars terwijl hij over de haven kijkt die vol met boten en jachten staat. Hij zegt dat de haven een eigen identiteit begint te krijgen en dat het bijna een nieuw stuk centrum is. “De haven is één grote bak gezelligheid”, concludeert Schijvenaars.

Tot aan de laatste dag van het Jazz Festival vertrekt er vanaf 12.00 uur, elk uur een boot voor een Jazz rondvaart.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief