Afbeelding

Bijna 800 hennepplanten in beslag genomen in Breda

Politie aanhoudingen

BREDA - De politie heeft woensdag 11 mei tijdens een zogeheten hennepdag veel planten ingenomen in Breda en district De Baronie. In Breda zijn bijna 800 hennepplanten in beslag genomen. Tijdens de grootschalige actie werden er in totaal 6600 planten in het district geconfisqueerd. 

In de William Boothstraat werd een 26-jarige man aangehouden in zijn woning. 480 planten werden gekweekt in de woning. De man stal de nodige stroom van andere woningen.  

In de Roggeveenstraat, Marellenweg en Gouddonk werden ook hennepplanten aangetroffen. In de drie woningen uit de drie straten werd per huis ongeveer 100 hennepplanten gevonden. De stroom werd ook hier illegaal afgetapt. 

Dezelfde actie zorgde in Etten-Leur voor een grote vangst. In de Bijenweide trof de politie maar liefst 5500 planten aan. Een 37-jarige man uit Alkmaar is in die woning opgepakt en is ook schuldig aan het illegaal aftappen van stroom. 

Een bedrijfspand aan de Voorsteven in Etten-Leur bleek ook een hennepkwekerij te zijn. In de loods werden 400 planten aangetroffen en werd een 28-jarige inwoner uit Etten-Leur opgepakt. Ook hij maakt zich schuldig aan het stelen van stroom.