NAC wint met 2-0 en gaat door naar de finale van de play-offs.
NAC wint met 2-0 en gaat door naar de finale van de play-offs. Peter Visser

Schikkingsvoorstel rode kaart Ronnie Stam: ‘Aan NAC of ze het accepteren’

NAC

BREDA - De rode kaart die NAC-speler Ronnie Stam op Pinkstermaandag bij het duel NAC - FC Eindhoven kreeg, wordt op het moment besproken door beide partijen. Deze dinsdag komt de aanklager van de KNVB met een schikkingsvoorstel.

“Of we de rode kaart kunnen weghalen, is natuurlijk nog maar de vraag. Onze juristen werken hard om alle mogelijkheden op tafel te krijgen,” vertelt Perry Hendriks, woordvoerder van NAC.

Stam kreeg een rode kaart bij de wedstrijd NAC - FC Eindhoven toen er een opstootje op het veld ontstond. Stam wilde de boel sussen en liep het veld op terwijl hij gewisseld was en dus niet opgesteld stond. Daarop werd hij met rood bestraft.

“Stam kon het eerst niet geloven, maar nadat aan hem uitgelegd werd waarom hij die rode kaart kreeg, begreep hij het wel. Alleen wist hij niet dat hij iets fout had gedaan op dat moment”, aldus Hendriks.

Of de speler opgesteld kan worden voor de ‘Brabantse derby’ NAC - Willem II waarbij het gaat om welke club promoveert naar de Eredivisie of degradeert naar de Jupiler League, is nog onbekend. “NAC krijgt vandaag nog een schikkingsvoorstel voorgelegd. Het is aan hen of ze er mee akkoord gaan”, meldt een woordvoerder van de KNVB.

De KNVB-woordvoerder wilde niet ingaan op de mogelijke gevolgen van een bezwaar van NAC-zijde tegen het voorstel. Vaak betekent een bezwaar dat de schorsing pas na de behandeling ervan ingaat. Dat zou in dit geval kunnen betekenen dat Stam wel zou mogen spelen.