Afbeelding
Kim Kuijpers

Drietal aangehouden voor belagen agent

Politie

BREDA - Een 24-jarige man uit Breda, een 26-jarige man uit Bavel en een 26-jarige vrouw uit Breda zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging, mishandeling en belediging.

Dat gebeurde na een geweldsincident in de Bredase binnenstad. Het drietal viel daarbij een 31-jarige politieagent aan. Die deed vervolgens aangifte. Hij moest zich in een ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen.

De 26-jarige vrouw en een 26-jarige man hadden voor de deur van een horecagelegenheid aan de Haven onenigheid. Politieagenten wilden de ruzie sussen, maar de vrouw gooide één van hen een glas drinken in het gezicht, beledigde de agent en schopte hem. De politieman hield de vrouw daarop aan, maar werd vervolgens aangevallen door de 26-jarige man. De vechtende mensen kwamen hierbij ten val.

Een andere agent wist zijn collega te ontzetten en hield de mannelijke verdachte aan. Een derde man, die zich ook met de onenigheid ging bemoeien en ook probeerde de aangehouden vrouw te ontzetten, kon korte tijd later met de hulp van horecaportiers eveneens worden aangehouden.

Het drietal bleef zich agressief gedragen en is door meerdere politie-eenheden naar het politiebureau gebracht. De drie verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden zondag verhoord.