Afbeelding
Frans Vledder

‘Beste NK atletiek met handicap ooit’ (video)

Sport

BREDA - Atletiekvereniging SPRINT heeft volgens kenners het beste NK toernooi voor atleten met een handicap ooit georganiseerd. “Nou die kunnen we in onze zak steken”, zegt de tevreden Anneloes van Wingerden van de organisatie.

“Het was een grandioze en schitterende dag”, vertelt Van Wingerden die terugblikt op het geslaagde toernooi van afgelopen zaterdag.

Het doel van de organisatie was om een professioneel ‘NK-waardig’ evenement neer te zetten. Daarbij hoort ook dat de uitslagen van de atleten op tijd verwerkt worden zodat de prijsuitreiking tijdens het toernooi kon plaatsvinden. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet.

“Bij de gehandicaptensport is het verwerken van de uitslagen een stuk ingewikkelder dan bij de reguliere sport”, legt Van Wingerden uit. De twee wereldrecords die tijdens het toernooi zijn gevallen bij het discuswerpen en het kogelstoten maakten de dag helemaal compleet.

Ondanks het grote succes gaat SPRINT Breda de organisatie van het toernooi volgend jaar niet op zich nemen. “We hebben het heel graag gedaan, maar het is een intensief project”, vertelt  Van Wingerden. “Mensen kwamen wel enthousiast vragen of we het volgend jaar weer wouden doen.”

Iedereen die zich heeft ingezet voor het toernooi heeft dit vrijwillig gedaan. De werkgroep bestond uit 9 personen en op de dag zelf hebben er 140 vrijwilligers een bijdrage geleverd aan het succes.