De Vismarktstraat is afgesloten voor publiek dat richting Havermarkt en Grote Markt wil. foto Titus Korving
De Vismarktstraat is afgesloten voor publiek dat richting Havermarkt en Grote Markt wil. foto Titus Korving

Deze 5 evenementen kunnen jouw weekend leuker maken

Algemeen evenementen

BREDA - Voor degenen die het laatste weekend van mei liever niet thuis willen blijven zitten, heeft BredaVandaag een aantal evenementen op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei voor je op een rijtje gezet. 

Ploegendienst Festival · Zaterdag 28 mei, Breepark, Breda

Het tweede festival dat dit jaar op evenemententerrein Breepark gehouden wordt, is Ploegendienst. Tijdens Ploegendienst draaien de DJ's in ploegen. Op die manier krijgen bezoekers het hele festival unieke sets. Ploegendienst draait volgens de organisatie om het totaalplaatje waarbij het concept van A tot Z wordt doorgevoerd. Muziekgenre’s als Techno, House en Disco komen aan bod, verdeeld over vier area’s: De Bouwplaats, De Fabriek, Het Ultieme Bedrijfsuitje en Flirten met je Collega’s. Kaarten kosten 28,50 euro

De officiële ploegendienst afterparty vindt plaats in de Graanbeurs tussen 24:00 - 04:00 uur. Kaarten voor de afterparty kosten 5 euro.

Clash of the Coverbands - Halve Finale Zuid Nederland - Zaterdag 28 mei - Mezz Breda 

Liever live-muziek? Dan is The Clash Of The Cover Bands is voor jou. Zeven bands gaan de muzikale strijd met elkaar aan in de grote zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. Elke regio heeft haar eigen cyclus van voorrondes, halve finales en finale. De winnaars van alle regionale finales ontmoeten elkaar in de BENELUX Semi-Finals, en daarna in de knallende BENELUX Grand Finale die wordt gehouden in Paradiso Amsterdam.

De line-up (in willekeurige volgorde):
Careless Fools: Allround coverband uit Breda, DeepWhite: Classic Rock coverband uit Tilburg, Echoes of Industry: Rock coverband uit Geldrop, Out of the Blue: Allround coverband uit Asten,  Respect Elvis: Elvis tribute uit Tilburg, The Eucalyptics: Rock coverband uit Etten-Leur, Township Rebellion: Rock coverband uit Elshout.
Aanvang 19.30 uur. Kaartjes aan de deur kosten 14.50 euro. 

Haagse Beemdenloop - zondag 29 mei 2016

Sportief uitje dit weekend. Als je zelf meedoet dan. Meerdere topatleten uit de regio doen zondag mee, onder wie SP-Kamerlid en regionaal topatleet Michiel van Nispen. Hij start op de 15 kilometer. Jop van der Steen, winnaar van de Leemputtenloop in Rijen afgelopen april, is een van zijn concurrenten. Ook Paul Visser, winnaar van de Oranjeloop in Sleeuwijk, verschijnt aan de startstreep.

De recreatielopers kunnen zondag kiezen uit verschillende afstanden. Op het programma staan de 5, 10 en 15 km. De atleten in wheelers gaan voor de 5 km. Daarnaast is er nog een Kidsrun en een Obstacle Trail Run. Deze atleten starten en eindigen vanaf BSV Boeimeer.

Voorzitter Sjaak Duine schiet om 12 uur de deelnemers aan de 10 km weg. Om 13.55 uur lost burgemeester Depla het startschot voor de 5 kilometer, vijf minuten later schiet hij de 15 kilometer weg.

Zonnig // Kick off Zomer 2016! - zondag 29 Mei - Strand Binnen 

Bij Strand Binnen wordt de zomer officieel afgetrapt met de kick-off party Zonnig. Op het terrein is plaats voor vijfhonderd man. Er wordt voornamelijk House en Techno gedraaid. Elke woensdag kijkt de organisatie naar de weersvoorspellingen en beslist ze of het zomerfeest door gaat of niet. Of het eerste feestje zondag door gaat laat de organisatie zaterdag 28 mei om 18.00 uur weten. 

Wielerronde van het Ginneken Zondag - 29 mei - Het Ginneken

Niet lopen, dan fietsen! Op zondag 29 mei houdt Stichting Wielerronde ‘t Ginneken voor jong en oud weer haar jaarlijkse traditionele wielerevenement. Naast de reguliere wedstrijden voor de nieuwelingen, dames en elite/beloften wordt er zoals gebruikelijk voor de jeugd een RABO Dikke Banden Race verreden. Hierin strijden de toekomstige wielrenners om mooie prijzen. Iedereen tussen de 7 en 12 jaar mag hieraan deelnemen. De eerste wedstrijd start om 11.00 uur, de laatste om 16.15 uur.