Foto's van Outdoor Brabant 2015.
Foto's van Outdoor Brabant 2015. Tessa Gorissen

Outdoor Brabant komende editie toch vier dagen

Sport

BREDA - De plannen om Outdoor Brabant 2016 twee weken te laten duren, zijn niet doorgegaan. Het streven om het paardensportevenement dit jaar uit te breiden, kwam door het geplande FEI WK vierspannen.

Toch heeft de organisatie nu gekozen voor de vier dagen, zoals elk jaar. “Het kost uiteraard veel moeite en geld om zo’n groot evenement te organiseren”, licht woordvoerder Anita Lussenberg toe. “Omdat we dit jaar ook het WK Vierspannen hebben, en daarnaast de toppers voor het onderdeel eventing al op de Olympische Spelen te vinden zijn, hebben we besloten dit jaar alleen te kiezen voor het WK. Daarom duurt het paardensportevenement dit jaar gewoon vier dagen, net als de voorgaande edities.” In 2017 staat er weer een normale Outdoor Brabant op de planning.

Naar verwachting trekt het WK Vierspannen volgens Lussenberg veel extra bezoekers. Het evenement staat nu gepland van 31 augustus t/m 4 september op landgoed de Prinsenhoeve in Breda. Er komen dit jaar circa 60 deelnemers uit 18 landen individueel en als team om de strijd om de wereldtitels aan te gaan. 

Net zoals bij het WK Ponymennen, wordt er ook dit jaar entreegeld gevraagd voor Outdoor Brabant. “Ook andere paardensportevenementen vragen entree. Wij hanteren vriendelijke prijzen ten opzichte van andere Hippische evenementen”, zegt Lussenberg. Er zijn zowel losse kaarten voor de verschillende dagen te koop als een passe partout voor alle dagen van het FEI Wereldkampioenschap Vierspannen. Op woensdag 31 augustus is de toegang gratis. Dan vindt de keuring van de paarden plaats en is er een programma voor kinderen.