Afbeelding

Bredanaar stort gemiddeld 5,5 kilo e-waste

Algemeen

BREDA - Inwoners van Breda storten gemiddeld 5,5 kilo aan elektronisch afval. Dat blijkt uit het onderzoek van Wecycle, de organisatie die de recycling en inzameling van e-waste regelt. Dat is hoger dan het Noord-Brabantse gemiddelde dat op 4,4 kilo per persoon ligt.

Bedoeling van het onderzoek is dat meer gemeenten bij Wecycle aansluiten. In Breda werd er 990.000 kilo opgehaald. Dat is slechts 0,9 procent van het totaal aantal elektronisch afval in Nederland.

In totaal is er 110 miljoen kilo aan elektronisch afval opgehaald door heel Nederland bij de Wecycle aangesloten gemeenten. Een groot deel hiervan (66 kilo) bestaat uit afval die de gemeenten hebben opgehaald bij hun milieustraten. Het overige aantal afval (44 kilo) is afkomstig van winkels.

Breda scoort niet als een van de hoogste gemeenten in Noord-Brabant. Dongen produceert het meeste e-waste van alle gemeenten met een gemiddelde van 7.8 kilo per persoon. Daarop volgt Sint-Oedenrode met 7.2 kilo en Alphen-Chaam en Baarle Nassau delen de derde plaats met 6.8 kilo afval per inwoner.