Afbeelding

Meerdaags Festival Dream Village strijkt neer in Breda

Cultuur

BAVEL - Breda is een meerdaags festival rijker. Het van oorsprong Oosterhouts Festival Dream Village verhuist naar Breda. Het driedaagse evenement strijkt neer op het terrein aan de Lage Aard in Bavel, vlak langs de A58.

De organisatie besloot vorig jaar na zes edities Dream Village uit te breiden naar een weekendfestival. Vanwege deze ambities ging EYE4DANCE, de Bredase organisatie achter het festival, op zoek naar een ruimer terrein. “Vorig jaar hadden we een prima editie, behalve het gebrek aan ruimte. Met deze nieuwe locatie kunnen we uitbreiden naar een meerdaags evenement met een groot parkeerterrein en camping”, vertelt Arno van der Star van EYE4DANCE. “We zochten een plekje in the middle of nowhere. Dit hebben we nu gevonden”, zegt hij enthousiast.

Een andere reden voor de verhuizing is het feit dat de organisatie van Dream Village zijn basis heeft in Breda, de DJ capital of dance. “Eindelijk is het plaatje compleet. Breda is de stad waar veel grote internationale dj’s vandaan komen én Breda is een stad met erg veel talent op dat gebied. Daarnaast misten we op de vorige locaties veel natuur. Nu komt alles veel beter tot zijn recht.”

Meer dan tweehonderd artiesten treden verdeeld over tien area’s op, maar omwonenden hoeven zich volgens Van der Star geen zorgen te maken over geluidsoverlast. “Er staan een paar huizen in de omgeving en daar hebben we goed contact mee. De rest woont ongeveer anderhalve kilometer verderop. Dat zijn ideale omstandigheden.” Inclusief parkeerterrein, backstage-area en camping is het festivalterrein ongeveer 13 hectare groot. De ligging en bereikbaarheid van het festival is volgens de organisator ook voordelig vanwege de aangrenzende A58.

De nieuwe camping die bij het conceptuele ‘droomfestival’ komt, is omgetoverd tot de naam Dream Resort. “Er zijn genoeg mensen uit de buurt die zeggen hoe dan ook naar de camping te komen. Ook al wonen ze in regio Breda, ze ervaren toch een soort kleine vakantie.” Het campingterrein krijg een zwembad, opblaasbare jacuzzi’s en andere elementen om een vakantiegevoel te creëren. Daarnaast komt er net als vorig jaar de optie om in het Dream Hotel, het Campanile hotel, te slapen.

Bredase samenwerking

De line-up is nog niet compleet, maar namen als Eva Simons, Dannic, Adaro, Mark with A K, Zany en Moksi zijn al bekend gemaakt deze zullen optreden. Een van de mainstages wordt gehost door Scantraxx, een van de grotere harddance labels in de wereld. Verder wordt er veel aandacht besteed aan lokale concepten met een eigen podium, onder andere Braaf events en Next feel the sound. Ook komt er een DJ-Contest met stemrondes waar nieuw en lokaal talent ook een podium krijgt op het festival.

Het festival vindt plaats van 2 t/m 4 september. Van der Star hoopt weer op 15.000 bezoekers op zaterdag en nog eens 7000 op zondag.