Afbeelding
Nico Bossier

Opbouw Nostalgische Kermis: ‘Het ziet er nu al gezellig uit’

Algemeen

BREDA - De eerste kermisattracties van de Nostalgische Kermis op het Kasteelplein en in park Valkenberg worden dinsdag opgebouwd. Vrijdag 3 juni begint de familiekermis die tot en met 8 juni duurt. De opbouw trekt nu al aardig wat bekijks.

Een draaimolen, in een treintje rijden of een knuffel scoren met je werptalenten. Die attracties zijn er nu te vinden. Ondanks dat het allemaal in de steigers staat, begint de kermissfeer er toch al wel te hangen.

Bij de Kamelenrace hangen de verschillende prijsknuffels al op. Minions, Angry Birds en Buurman en Buurman knuffels wachten totdat ze vrijdag worden gewonnen.

“Kijk jongens, daar gaan we vrijdag naar toe”, vertelt een moeder die fietsend langsrijdt op haar bakfiets. Haar twee jonge kinderen zitten voorop. Beiden kijken ze hun ogen nu al uit.

Niet alleen de jongeren kijken er naar uit. Een oudere man met een wandelstok staat met aandacht te kijken naar de jongelui die de draaimolen aan het opbouwen zijn. “Het is voor mij lang geleden dat ik naar de kermis ben geweest. Daarom des te leuker om te zien hoe het wordt opgebouwd. Het is een nostalgisch moment voor mij.”

Ongeveer dertig attracties zullen hier gaan komen waaronder een reuzenrad op het Kerkplein die oog in oog staat met de Grote Kerk. Er is ook een achtbaan te vinden op de kermis. In de volksmond wordt deze ook wel de 'Kleine Muis' genoemd. 

De Nostalgische Kermis wordt voor het eerst gehouden. Het gaat hier om een pilot. Normaal gesproken is er rond deze tijd de Voorjaarskermis op het Chasséveld te vinden.