De eerste editie van colorrun Color the Forest ter gelegenheid van 500 jaar Mastbos.
De eerste editie van colorrun Color the Forest ter gelegenheid van 500 jaar Mastbos. Perry Roovers

Deze evenementen geven je weekend kleur

Cultuur evenementen

BREDA - Ook voor komend weekend heeft BredaVandaag een mooie selectie aan diverse evenementen. Je hoeft je dus komende zaterdag 4 juni en zondag 5 juni niet te vervelen. 

Color the Forest - Zaterdag 4 juni - Mastbos
Meelopen in het kleurrijke hardloopevenement Color the Forest? Om mee te doen aan de colorrun in het Mastbos kan er nog worden ingeschreven via de website www.colortheforest.com. De eerste start is om 15:00 uur. De opbrengsten gaan naar stichting De Roparun, die ervoor wil zorgen dat mensen met kanker een prettiger leven hebben. Deze editie wordt er samengewerkt met het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam.

Nostalgische Kermis - Vrijdag 3 juni t/m 8 juni - Kasteelplein/Park Valkenberg
De Nostalgische Kermis op het Kasteelplein en in park Valkenberg begint vrijdag 3 juni en duurt tot en met 8 juni. De eerste editie van deze familiekermis bevat ongeveer dertig attracties waaronder een reuzenrad op het Kerkplein die oog in oog staat met de Grote Kerk. Er is ook een achtbaan te vinden.

Internationaal Wijnproeffestival - Zondag 5 juni - Grote Markt Breda
Horeca-ondernemers op de Grote Markt in Breda pakken groots uit met het Werelds Breda Internationaal Wijnproeffestival. Dit internationale wijnproeffestival geeft je de kans om 42 druifsoorten afkomstig uit 13 landen van maar liefst 50 wijnhuizen te proeven. Deelnemende cafés: Ja! Breda, Gold, Zeezicht, de Boterhal, Samsam, ’t Hart van Breda, Barista Café en Het Voske. Het festival begint op 5 juni om 12.00 uur en er zal aan de bareilanden geschonken worden tot 22.00 uur.

De 6 uren van Breda - zondag 5 juni 2016 vanaf 09.00 uur.
Fans van klassieke auto’s kunnen meerijden in de rit ‘De 6 uren van Breda’. Dit is een speciale tour, georganiseerd door de Baronierijders, voor klassieke auto’s met een bouwjaar van voor 1 januari 1985. De internationale betrouwbaarheidsrit telt mee voor het NRF kampioenschap voor klassiekers. Categorieën zijn: Sport-, Toer- of Vintageklasse. In totaal worden vier trajecten verreden over de wegen van Brabant en een stukje Zeeland. De totale lengte is ongeveer 180 km.