Tien bands uit Breda en directe omgeving presenteerden een akoestisch album onder de naam December Tapes. De opbrengst gaat naar het Jeugd Cultuurfonds.
Tien bands uit Breda en directe omgeving presenteerden een akoestisch album onder de naam December Tapes. De opbrengst gaat naar het Jeugd Cultuurfonds. Peter Verheijen

Dit zijn de tien bands voor December Tapes 2016

Cultuur

BREDA - December Tapes heeft de namen van de tien regionale bands bekend gemaakt die de studio ingaan voor het opnemen van een semi-akoestisch album.

Na een goedbezochte December Tapes Selections in Café de Bruine Pij voor de laatste twee plekken, werden Renseen en Fools Never Differ door de driekoppige jury gekozen.

De line-up voor December Tapes 2016 bestaat uit Tunnelvisie, Myllie Tunes, Windup Space, Awash, There There, Aline Hilderink, No More Jack, Absent Mango, Renseen en Fools Never Differ.

“Veel frisse, nieuwe namen maar ook een paar ‘veteranen’ die er vorig jaar ook al bij waren”, aldus de initiatiefnemers van het akoestische album. De bands gaan in september een paar weekenden samen de professionele studio van A-Broad in om het album op te nemen.

Het akoestische album verschijnt in december en wordt gepresenteerd in de grote zaal van Mezz. Het album wordt vanaf die avond verkocht. De opbrengst gaat naar het goede doel. Afgelopen jaar was dat het Jeugdcultuurfonds.