NAC presenteerde maandag 26 oktober 2015 Marinus Dijkhuizen als trainer.
NAC presenteerde maandag 26 oktober 2015 Marinus Dijkhuizen als trainer. BredaVandaag

Wie staan er maandag op het veld bij NAC?

NAC

BREDA - NAC traint maandag om 14:00 uur voor het eerst dit seizoen en de selectie begint langzaam vorm te krijgen. Wie staan er op het trainingsveld voor de voorbereiding op het tweede seizoen in de Jupiler League?

Sven van der Maaten
Van Der Maaten was vorig seizoen derde keeper achter Andries Noppert en Jelle ten Rouwelaar. Noppert kreeg geen nieuw contract en Ten Rouwelaar staat volgende week als keeperstrainer op het veld in Zundert. NAC was bezig om Helmond-doelman Wouter van der Steen vast te leggen, maar die koos deze week voor een avontuur bij sc Heerenveen.

Andries Noppert
De boomlange doelman zou in eerste instantie vertrekken uit Breda, maar heeft toch een contract gekregen. De kersverse keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar heeft de clubleiding geadviseerd Noppert toch vast te leggen.  "Hij is nog jong en heeft nog een heel leven voor zich, maar op de lange termijn kan hij uitgroeien tot een volwaardige basisspeler. Daar gaan wij samen keihard aan werken", aldus Ten Rouwelaar. Noppert tekent voor 2 jaar. 

Jesse van Bezooijen
De jonge verdediger raakte vorig seizoen ernstig geblesseerd, maar heeft nog wel een contract in Breda. Van Bezooijen scheurde in januari  in het duel met Jong Ajax zijn achillespees volledig af. Hij is nog niet fit genoeg om mee te trainen met de groep.

Michael Dingsdag
Dingsdag werd vorig jaar door Robert Maaskant binnen gehaald en kreeg gelijk een driejarig contract bij de club. Na de degradatie leek het er op alsof ook hij zou vertrekken bij de club, maar Dingsdag gaf aan te willen blijven. "Ik ren niet weg, ik wil opnieuw proberen met NAC te promoveren”, zei de verdediger tegen Omroep Brabant.

Luis Pedro
Tot dusver geen nieuws over Luis Pedro en dus lijkt ook hij volgende week op het trainingsveld te staan. Kwam aan het begin van dit seizoen over van FC Emmen en kende na een grillig begin een prima seizoen. Pedro moet echter voor 1 juli laten weten of hij voor een langer salaris wil blijven voetballen bij NAC of vertrekt. Het laatste gerucht is dat Pedro op weg is naar De Graafschap. Even afwachten dus...

Vlatko Lazic
De veelzijdige speler werd begin vorig seizoen vastgelegd. NAC is bereid te luisteren naar geïnteresseerde clubs, maar verwacht wel een transfersom van €100.000 voor Lazic. Vooralsnog speelt er niks concreets en dus zal hij hoogstwaarschijnlijk te zien zijn in Zundert over een week.

Kevin van Diermen
In de winterstop kwam Kevin van Diermen naar NAC. De verdediger maakte een goede indruk, maar raakte helaas geblesseerd en miste de play-offs. In mei werd bekend dat NAC en Van Diermen een mondeling akkoord hadden over een tweejarig contract ongeacht de divisie waar NAC zou gaan spelen. Mits fit zal hij dus aanwezig zijn bij de eerste training.

Grad Damen
Grad Damen stond vorig seizoen voor het eerst in de basis bij NAC en wist gelijk te scoren tegen Fortuna Sittard. De middenvelder speelde niet veel, maar daar lijkt volgend seizoen verandering in te komen als er niet genoeg versterkingen worden gehaald. Voor 99% zeker dat Damen op het trainingsveld staat bij de eerste training.

Mounir El Allouchi
Na een uitleenperiode van 1,5 jaar gaat de middenvelder weer aan de slag bij de club uit Breda. El Allouchi speelde in die tijd voor Helmond Sport, waar hij vaak een vaste waarde was in het team. Hij speelde 48 wedstrijden voor Helmond en wist 9 keer het net te vinden. El Allouchi komt het beste tot zijn recht als aanvallende middenvelder. 

Danny Verbeek
Hij staat nog onder contract bij NAC, maar de vraag is voor hoe lang nog. Er is veel belangstelling voor de vleugelaanvaller, maar hij staat nog in de boeken bij NAC. Verbeek had de club al moeten laten weten of hij gebruik zou maken van de clausule in zijn contract, maar de verwachting is dat NAC mee werkt aan een vertrek als hij een nieuwe werkgever vindt.

Robbie Haemhouts
De middenvelder is overgekomen van buurman Willem II en heeft voor drie seizoenen getekend. Haemhouts maakte ooit zijn debuut in het betaald voetbal bij NAC in het seizoen 2001/2002. “De ambitie die NAC heeft, komt precies overeen met die van mij. NAC is nou eenmaal een club die in de Eredivisie hoort en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen”, aldus de ervaren speler op de clubwebsite.

 Giovanni Korte
De 22-jarige aanvaller komt transfervrij over van ADO Den Haag. Technisch Directeur Hans Smulders noemt Korte ‘een zeer snelle en wendbare speler, waarvan wij overtuigd zijn dat hij het NAC DNA heeft’. Korte werd door ADO twee seizoenen uitgeleend aan Dordrecht en werd vorig seizoen vooral als invaller gebruikt.

 Gianluca Nijholt
De middenvelder komt over van VVV Venlo. De 26-jarige Nijholt debuteerde bijna 10 jaar geleden in het betaald voetbal vij FC Utrecht. Via Almere City FC kwam hij in september 2012 bij Amkar Perm terecht. Na een proefperiode in januari 2015 tekende de middenvelder een contract voor anderhalf seizoen bij VVV-Venlo. Hij speelde vorig seizoen 34 wedstrijden en scoorde 8 keer.

 Olivier Rommens
De 21-jarige Belgische middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen, waarbij NAC de optie heeft om het contract met nog een seizoen te verlengen. Rommens, geboren in het Vlaamse Wommelgen, speelt sinds 2006 bij PSV, toen hij instroomde in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. In 2015 tekende hij een eenjarig contract bij de Eindhovenaren.  In twee seizoenen in de Jupiler League met Jong PSV speelde hij 54 competitiewedstrijden, waarin hij tweemaal scoorde.

Vinnie Vermeer
De 20-jarige Vinnie Vermeer was clubloos en voor het laatst actief in Ecuador bij Deportivo Azogues. De verdedigende middenvelder was in 2014 al één jaar lid van de selectie, maar kwam niet in actie voor NAC. Vermeer heeft een contract getekend voor drie jaar in Breda. 

Bart Meijers, Feyo Glim en Gino Demon
Deze drie mannen worden van de jeugd verplaatst naar het eerste elftal en mogen zich op amateurbasis gaan bewijzen bij Dijkhuizen. Demon en Meijers kunnen het beste uit de voeten in de verdediging en Glim zowel op het middenveld als in de aanval. Worden zij de verrassingen komend seizoen?