Afbeelding
Perry Roovers/SQ Vision

NHTV biedt excuses aan voor nepoverval met bivakmutsen

Algemeen

BREDA - De NHTV heeft haar excuses aangeboden voor de studenten die vrijdagochtend op het Van Coothplein een nepoveral op een automobilist, die ook in het complot zat, uitvoerden. De achterliggende reden van deze actie was een schoolopdracht met als doel meer mensen aan het fietsen te krijgen. Toevallige voorbijgangers schrokken en waarschuwden de politie.

Twee personen met een bivakmuts op, 'overvielen' een automobilist. Hij werd uit de auto getrokken en daarna op een versierde fiets gezet. Omstanders zagen niet de hele actie en dachten daardoor dat het om een echte overval ging. De politie kwam met veel mankracht op de melding af.

De groep studenten van de Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit legde later verantwoording af bij de politie over de opdracht om meer mensen te motiveren om vaker te fietsen in plaats van de auto te nemen. "NHTV biedt haar excuses aan aan iedereen die vandaag door de ondoordachte studentenactie in het centrum van Breda geschrokken. Het spreekt voor zich dat we er alles aan gaan doen om dit in de toekomst te voorkomen", laat de school in een reactie op Twitter weten. 

Een politiewoorvoerder sprak vrijdag eerder over een onhandige uitvoering van de schoolopdracht. "De politie heeft de melding de eerste vijftien minuten serieus behandeld en alle toegangswegen afgezet. Het is wel goed om te weten dat mensen alert zijn en de politie hebben gewaarschuwd. Gelukkig is het goed afgelopen. We waren bozer geweest als het om een opzettelijke grap was gegaan."