Twee medailles Joost Luijkx.
Twee medailles Joost Luijkx. Facebook/De Samensprong

Turners de Samensprong in de prijzen op NK finales

Sport

ALPHEN A/D RIJN -Drie turners van de Samensprong uit Prinsenbeek hebben bij de Nederlandse kampioenschappen in Alphen a/d Rijn bij elkaar vijf medailles veroverd. De oefeningen van Joost Luijkx, Jasper Joosen en Bas Wijnsma waren goed voor podiumplaatsen.

Alle drie kwamen ze in actie bij de meerkampfinales op zaterdag,waarbij de jongens de volledige zeskamp  bestaande uit vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok moesten uitvoeren. Voor deze meerkamp finale dienden de turners zich te plaatsen via de achtste, kwart en halve finale.Het leverde Joost,  uitkomend in de categorie junior II – 1e divisie een bronzen medaille op.

Op zondag waren de toestelfinales. Bas had zich gekwalificeerd voor het toestel rekstok, Jasper voor de toestellen  voltige, ringen, sprong en vloer en Joost voor alle zes de toestellen. Bas werd 2e, Jasper turnde zich naar het goud op ringen en kroonde zich tot Nederlands kampioen ringen. ’s Middags was de beurt aan Joost. Hij turnde minder stabiele oefeningen dan de dag ervoor, maar behaalde toch knap zilver op rekstok en brons op ringen.