Pegida demonstreert op zaterdag 18 juni in Breda. Tegendemonstranten laten eveneens van zich horen.
Pegida demonstreert op zaterdag 18 juni in Breda. Tegendemonstranten laten eveneens van zich horen. Freek de Swart

24 aanhoudingen bij (tegen)demonstratie Pegida

Politie

BREDA - Rondom de demonstratie van Pegida zijn zaterdag 24 personen aangehouden. Het ging om demonstranten die protesteerden tegen de Pegida-aanhangers. Zij hielden zich volgens de politie niet aan vooraf toegezegde locaties voor tegendemonstraties.

De Pegida-demonstratie tegen het asielbeleid begon om 14.00 uur op het Kasteelplein. Aansluitend liepen de demonstranten een tocht door de binnenstad. Voor tegendemonstraties had de burgemeester het Chasséveld en het Van Coothplein toegewezenaan verschillende groepen.

"Aan het begin van de middag verzamelden steeds meer tegendemonstranten zich langs de route die de Pegida-demonstratie wilden verstoren", aldus de politie. De tegendemonstranten werden door de politie aangesproken en verzocht weg te gaan.

Rond 14.30 uur hebben agenten op de Torenstraat ingrepen nadat een groot aantal tegendemonstranten na herhaaldelijk verzoek weigerden weg te gaan. Langs de route en bij het Kasteelplein hield de politie nog een tiental tegendemonstranten aan omdat ze de Pegida-demonstratie dreigden te verstoren.

De 24 aangehouden tegendemonstranten werden overgebracht naar het politiebureau. "Naar verwachting zullen zij in de loop van de avond in vrijheid worden gesteld."